Indol-3-karbinol tartalmú termékek használata

Indol-3-karbinol tartalmú termékek használata

Az indol-3-karbinol tartalmú készítmények (pl. WTN Indol 3 Karbinol Komplex) a felesleges ösztrogén kivezetésében nyújthatnak segítséget. A mióma, endometriózis állapota vagy a hosszú ideig tartó erős menstruációs vérzés mind a túlzott ösztrogén jelenlétére utal.

Az indol-3-karbinol esetén érdemes nem monokomponensű terméket választani, hogy a szervezet működésének optimalizálása több oldalról is megvalósulhasson és tartós eredményt biztosítson.

A dozírozását tekintve 150mg/ kapszula indol-3-karbinol mennyiség már hatékonynak tekinthető.

Használat:

Alkalmazása kúraszerűen javasolt. Egy kúrát legfeljebb 2-3 hónapig érdemes tartani. Illetve a tünetek javulásának mértéke is iránymutató a terápiás használatát illetően.

Mindennapos alkalmazása is javasolható. De akár csak az egyik ciklusfél alatt is alkalmazható, pl. amikor az ösztrogénszint aránytalanul magas a szervezetben, ez vérvételi vizsgálattal megállapítható.

Használatát illetően érdemes körültekintőnek lenni:

  • Fokozott gázképződés és puffadás érzékeny emésztőrendszer esetén előfordulhat, de ez a tünet pár napon belül csökken.
  • Epeprobléma és májfunkciós zavarok esetén fokozott óvatossággal kell eljárni. Epeproblémáknál általában nem szokott heves fájdalmat okozni, azonban az epeterület érzékeny lehet.
  • Alacsony ösztrogénszint esetén fokozhatja az ezzel együtt járó tünetek súlyosságát, így ebben az esetben is célszerű kerülni.
  • Használatával párhuzamosan figyelmet kell szentelni a vastagbél állapotának is, hogy a széklettel távozni tudjanak a méreganyagok. A vese működésének optimalizálása szintén javasolt, hogy a vízoldékony hormonok távozhassanak a vizelettel.