Természetes progeszteron krém használata

Alapterápia: Jellemzően 1-2 adaggal érdemes kezdeni a természetes progeszteron krémek használatát. Ha két adag, akkor reggel-este elosztva 1-1 adagot.
Az állapottól függő adagot olyan bőrfelületekre kend fel, ahol vékony a bőr. Ezeket a helyeket időnként váltogasd. Egy adag krémet több helyre is szétoszlathatsz.

A természetes progeszteron krém használata változókor esetén

A változókor során a petefészek működése lecsökken, a peteérés elmarad, majd megszűnik a menstruáció. A menopauza során nemcsak az ösztrogén szintje csökken le, hanem a progeszteroné is. A petefészek ösztrogéntermelését a zsírszövet részben átveszi, a progeszteroné viszont szinte teljesen megszűnik, illetve kis mennyiségben a mellékvesék állítanak elő.

A természetes progeszteron krém használata várandóság előtt, után és lombik program esetén

Ha egy pár gyermeket szeretne, és már aktívan próbálkoznak, akkor az alapterápia javasolt azzal a különbséggel, hogy itt ne hagyja abba a hölgy a krém használatát a 26. napon hanem egészen a 14. hétig folyamatosan kenjen napi 2 adagot (reggel-este), amely pl. a WTN ciklusbarát krém esetében 10-10 pumpát jelent.

Ha nem esne teherbe és megjön a menstruációja, akkor újból számolja a 14. napot és kezdje elölről.

A fogamzási nehézségektől függően akár naponta 5-7 adagnyi krémet is lehet használni. ( pl. A WTN ciklusbarát krém esetében 1 adag 5 pumpányi krémet jelent.)

Menstruációs zavarok esetén természetes progeszteron krém használata

A menstruáció a méhnyálkahártya ciklikus, átlagosan 28 naponta történő leválása, amely a nemi éréstől kezdve a menopauza időszakáig tart.

A menstruációs zavarok hátterében leggyakrabban hormonegyensúly problémák (döntően ösztrogén – progeszteron) esetleg szervi okok, illetve a nőiség megélésének zavarai, különböző félelmek és lelki problémák is állhatnak.

PCOS esetén természetes progeszteron krém használata

Ha egy nőnél szabálytalan menstruációs ciklus, túlzott arc- és testszőrzet, felnőtt pattanás, súlynövekedés, terméketlenség és a petefészek megnagyobbodása jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenved. Ez a szindróma a termékeny korú nők 5-10%-át, illetve a szabálytalan menstruációs ciklustól szenvedő nők körülbelül 70-90%-át érinti

Mióma esetén természetes progeszteron krém használata

A mióma egy gyakori, a fogamzóképes korban lévő nők 20-25%-ában előforduló jóindulatú daganat, amely a méh tömegét alkotó simaizomban fejlődik ki.

Az esetek többsége 40-50 éves kor között fordult elő. Pár milliméterestől akár emberfejnyi méretűre is megnőhet.

Endometriózis esetén természetes progeszteron krém használata

Az endometriózis a méh nyálkahártya (endometrium) megjelenése és menstruációs ciklussal összefüggő burjánzása a méhen kívül. Jellemzően a 20-35 éves korosztályt érinti. A méhen kívüli szigetek ugyanúgy reagálnak a hormonális változásokra, mint a maga a méhnyálkahártya.

Az endometriózis nem egy rákos elváltozás, hanem azt jelenti, hogy egészséges szövetek rendellenes helyeken fordulnak elő.

Alapterápia - természetes progeszteron krémek

Jellemzően 1-2 adaggal érdemes kezdeni a krém használatát. Ha két adag, akkor reggel-este 1-1 adagot. Az, hogy hány ml vagy gramm egy adag azt az adott természetes progeszteron krém márkája, illetve gyártója fogja meghatározni.

Sokszor airless flakonokban hozzák forgalomba ezeket a termékeket, ahol 1 pumpálásnyi jelent egy adagot.