Természetes progeszteron krém használata

Alapterápia: Jellemzően 1-2 adaggal érdemes kezdeni a krém használatát. Ha két adag, akkor reggel-este 1-1 adagot.
1 adag 5 pumpálásnyi krém (1,25ml - kb. két borsónyi), amit a következő helyek valamelyikére kenjen fel a felhasználó. Ezeket a helyeket időnként váltogassa és egy adag krémet több helyre is szétoszlathat.

Változókor esetén a krém használata

A változókor során a petefészek működése lecsökken, a peteérés elmarad, majd megszűnik a menstruáció. A menopauza során nemcsak az ösztrogén szintje csökken le, hanem a progeszteroné is. A petefészek ösztrogéntermelését a zsírszövet részben átveszi, a progeszteroné viszont szinte teljesen megszűnik, illetve kis mennyiségben a mellékvesék állítanak elő.

Várandóság előtt, után és lombik program esetén

Női termékenység fokozása

Ha egy pár gyermeket szeretne, és már aktívan próbálkoznak, akkor az alapterápia javasolt azzal a különbséggel, hogy itt ne hagyja abba a hölgy a krém használatát a 26. napon hanem egészen a 14. hétig folyamatosan kenjen napi 2 adagot (reggel-este), amely pl. a WTN ciklusbarát krém esetében 10-10 pumpát jelent.

Ha nem esne teherbe és megjön a menstruációja, akkor újból számolja a 14. napot és kezdje elölről.

A fogamzási nehézségektől függően akár naponta 5-7 adagnyi krémet is lehet használni. ( pl. A WTN ciklusbarát krém esetében 1 adag 5 pumpányi krémet jelent.)

Menstruációs zavarok esetén természetes progeszteron krém használata

Menstruációs zavarok

A menstruáció a méhnyálkahártya ciklikus, átlagosan 28 naponta történő leválása, amely a nemi éréstől kezdve a menopauza időszakáig tart.

A menstruációs zavarok hátterében leggyakrabban hormonegyensúly problémák (döntően ösztrogén – progeszteron) esetleg szervi okok, illetve a nőiség megélésének zavarai, különböző félelmek és lelki problémák is állhatnak.

PCOS esetén természetes progeszteron krém használata

Policisztás ovárium szindróma

Ha egy nőnél szabálytalan menstruációs ciklus, túlzott arc- és testszőrzet, felnőtt pattanás, súlynövekedés, terméketlenség és a petefészek megnagyobbodása jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy policisztás petefészek szindrómában (PCOS) szenved. Ez a szindróma a termékeny korú nők 5-10%-át, illetve a szabálytalan menstruációs ciklustól szenvedő nők körülbelül 70-90%-át érinti

Mióma esetén természetes progeszteron krém használata

Mióma

A mióma egy gyakori, a fogamzóképes korban lévő nők 20-25%-ában előforduló jóindulatú daganat, amely a méh tömegét alkotó simaizomban fejlődik ki.

Az esetek többsége 40-50 éves kor között fordult elő. Pár milliméterestől akár emberfejnyi méretűre is megnőhet.

Endometriózis esetén természetes progeszteron krém használata

Endometriózis

Az endometriózis a méh nyálkahártya (endometrium) megjelenése és menstruációs ciklussal összefüggő burjánzása a méhen kívül. Jellemzően a 20-35 éves korosztályt érinti. A méhen kívüli szigetek ugyanúgy reagálnak a hormonális változásokra, mint a maga a méhnyálkahártya.

Az endometriózis nem egy rákos elváltozás, hanem azt jelenti, hogy egészséges szövetek rendellenes helyeken fordulnak elő.

Alapterápia - természetes progeszteron krémek

Alapterápia

Jellemzően 1-2 adaggal érdemes kezdeni a krém használatát. Ha két adag, akkor reggel-este 1-1 adagot.

 pl. A WTN ciklusbarát krém esetében 1 adag az 5 pumpálásnyi krém (1.25 ml – kb. két borsónyi), amit a következő helyek valamelyikére kenjen fel a felhasználó. Ezeket a helyeket időnként váltogassa és egy adag krémet több helyre is szétoszlathat.

nyak fül alatti része, mell alatt, belső könyökhajlat, alkar, csukló, alhas, petefészek, belső comb, belső bokacsont alatti rész.

Ezekben a helyekben az a közös, hogy a bőr vékony, ami tovább segíti a felszívódást. A krémezés után kb. 10 percig ne mosson kezet.